Hälften av Sveriges befolkning…

Insåg idag att enligt en av de senaste opinionsundersökningarna skulle hälften av Sveriges befolkning rösta på Moderaterna eller SD. Inte en trevlig insikt. Hur tänkte ni nu? Eller; var gick det egentligen fel?

Ni skulle alltså antingen rösta på ett parti som under de senaste två mandatperioder gjort sitt bästa för att montera ner välfärdssamhället? Som har sänkt skatten för höginkomsttagare, privatiserat på en nästan manisk nivå och genomdrivit en nyliberal agenda som en majoritet av ekonomer idag anser är ohållbar. Nej, ökade inkomstklyftor och social ojämlikhet gagnar inte tillväxten! Det vet t.o.m IMF.

Eller ett parti med fascistiska rötter som konstant röstar emot sin egen ideologi? Ett parti som hellre fäller ett förslag som överensstämmer med sin partilinje, än att rösta med ett regeringsförslag. Som befrämjar ett ‘vi och dom’ tänkande, som ställer grupper av människor mot varandra, vars kvinnosyn kan summeras med; förpassa kvinnorna till den traditionella kvinnorollen, att stå vid spisen och föda barn. Ett parti som anser sig ha monopol på definitionen av att vara svensk.

Ska vi ta och tänka ett varv till, va?

Advertisements
This entry was posted in Opinions/Åsikter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.